Equatorial Guinea Congress Center

In the capital city Malabo of Equatorial Guinea, the Congress Center is situated by the ocean and surrounded by woods. A rectangular two-storey block is nested in a semi-transparent metal envelope; the lacy texture of the mesh grants a shady interior without hindering the accent of transparency. Glass wall systems allow for maximum viewing area with no horizontal or vertical mullions to obstruct the vision towards the ocean.

Entering the double space atrium, the interiors grant a feeling of spaciousness and create a wide circulation zone. The main conference hall, a rectangular space at the first floor with a circular seating design, is situated amid the structure and accessed through the connecting lobbies at three sides. Situated as a back row of the mail hall, VIP launches are designed at the ground floor.

The transparent connection bridge links the new building to the existing one in the texture of the natural environment. At the start of the corridor, the African map made up of lights welcomes the leaders at the entrance and enriches the communicative nature of the Congress Center. In accord with its ‘place’, in terms of natural resources and cultural heritage, the building is not an imported glass box model but a genuine African trace of our era.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY